Wat is content marketing? - Xpoos
Waarom als bedrijf content marketing gebruiken? Wij geven je alle tools, tips & tricks om dit makkelijk in te zetten!
content marketing, marketing strategie, wat is content marketing, waarom content marketing
16876
post-template-default,single,single-post,postid-16876,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Wat is content marketing?

content marketing

12 mrt Wat is content marketing?

Nu mensen meer en meer gebruik maken van online zoekmachines en social media, is het belangrijk voor bedrijven om zich aan te passen aan deze nieuwe activiteiten. Jouw klanten zijn namelijk online!

Door zinvolle informatie te bieden voor doelgroepen, die niet direct gekoppeld is aan de producten of diensten, bied je meerwaarde en creëer je binding met de organisatie. Dus geen saaie zoekmachine-gerichte teksten, maar teksten die leesbaar en nuttig zijn voor de lezer. Naast teksten kunnen ook afbeeldingen, video’s, infographics etc. worden gebruikt. Belangrijk is dat al jouw content dusdanig interessant is zodat mensen jou gaan volgen, liken, reageren en jouw contact delen. Dit noemen ze content marketing: het maken, publiceren en promoten van betekenisvolle inhoud met als doel in contact te komen én te blijven met de doelgroep.

In plaats van adverteren, probeer je met interessante content de aandacht te vangen van je doelgroep. Content marketing werkt goed omdat je:

  • Een groot aantal mensen kunt bereiken met minder budget.
  • Specifieke content kunt maken voor specifieke behoeften binnen je doelgroep.
  • De mensen die je content zien, raken overtuigd van je expertise en leren je kennen als autoriteit.
  • Indien het interessant genoeg is zullen mensen je gaan volgen, liken en jouw content gaan delen.

 

Zoekmachine optimalisatie en content marketing

Het bieden van gevarieerde content (op de eigen site en die van derden) levert een positieve bijdrage aan de vindbaarheid in zoekmachines. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de mensen in Nederland het internet gebruiken om een product of dienst te zoeken. Hierdoor is het belangrijk dat je goede, relevante en deelbare content op jouw website plaatst. Wanneer je goede content hebt en andere websites linken naar jouw content, dan word je belangrijker voor Google en krijg je een hogere ranking. Vergeet ook niet jouw site te optimaliseren voor Google zodat Google jouw website beter kan scannen en categoriseren.

Door de updates in het algoritme beloont Google geen SEO trucs meer, maar kijkt het naar:

  • Actualiteit.
  • Kwaliteit van de content
  • Relevantie van de content.
  • Autoriteit.

Strategie content marketingSociale media en content marketing

Sociale media zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Google Plus etc. zijn zeer populair en dus is het belangrijk om aanwezig te zijn op sociale media. Bijna elk bedrijf heeft een profiel op Facebook maar deze worden meestal heel slecht onderhouden. Echter wanneer je je profiel update met originele en relevante content zal jouw website en jouw bedrijf meer bezoekers ontvangen. Content marketing is hiervoor dus ook essentieel.

Website en weblog

De actie vindt uiteindelijk plaats op jouw website: het kopen van een product,  aanvraag van een offerte of een contact aanvraag. Het opzetten van een blog kan dan ook zeer interessant zijn voor jouw bedrijf. Via goede content marketing middels jouw blog kun je jouw bedrijf beter promoten en zullen zoekmachines en sociale media meer verkeer voor je genereren. Daarnaast is een blog bijhouden ook belangrijk zodat je niet afhankelijk bent van één platform zoals bijvoorbeeld Facebook.

Herkenbaarheid, vertrouwen en opvallen

Door middel van jouw logo, beeldmerk en huisstijl door te voeren in al jouw content zal men je gaan herkennen en zal je vertrouwen bij hen opwekken. Hierdoor vergroot je je naamsbekendheid en val je op tussen de concurrenten. Zorg er daarom voor dat je website, social media en andere marketinguitingen hetzelfde “gezicht” hebben.

Maar levert het ook wat op? Content marketing moet je doen gedurende een lange periode. Het is een werk van lange adem maar is extreem nuttig voor jouw bedrijf. Wij adviseren, creëren en nemen het gehele proces uit handen. Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

CONTACT