Jouw website responsive? Test het hier! - Xpoos
Een responsive webdesign is echt een must! Is jouw website mobiel vriendelijk volgens Google? Vraag naar de mogelijkheden.
webdesign eindhoven, webdesign valkenswaard, webdesign brabant, webdesign tilburg, webdesign responsive eindhoven, webdesign responsive limburg
17233
post-template-default,single,single-post,postid-17233,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Jouw website responsive? Test het hier!

30 sep Jouw website responsive? Test het hier!

Check nu of jouw website responsive is met deze gratis tool: Klik hier!

 

Wat is een responsive webdesign?

Simpel gezegd passen responsive websites zich aan aan het scherm waarmee een bezoeker de website bekijkt. Of dit nu een desktop monitor is, een tablet, of een smartphone. Er is slechts één website, waarvan de layout zich aanpast aan de resolutie van het beeldscherm. Omdat de verscheidenheid aan beeldschermresoluties alsmaar toeneemt, is dit een belangrijk punt in de ontwikkeling van een website.

Bij een responsive website is geen ingewikkelde apparaatdetectie of javascript nodig. Er is slechts één website waarvan de broncode onderhouden moet worden. Voor elke resolutie wordt bepaald wat er wordt getoond en hoe. De tekst is altijd goed leesbaar zonder te hoeven zoomen.

 

Waarom responsive webdesign?

We worden tegenwoordig doodgegooid met deze term, maar niet onterecht. Anno 2015 zijn er nog erg veel websites die niet goed werken op tablets en smartphones. Onderzoek toont aan dat 30 tot 45% van de websites bezocht worden op mobiele devices. Statistieken van onze klanten bevestigen dit. Responsive webdesign is dus geen hype!

 

Als je online strategie serieus neemt dan is een responsive webdesign de eerste stap in de ontwikkeling van een nieuwe website. Bij een goed doordacht ontwerp zul je als resultaat hebben dat je meer bezoekers krijgt en dat deze langer op de website blijven, danwel overgaan tot actie. Een professionele website die met de tijd meegaat zorgt daarnaast ook voor imago verbetering.

 

Waardering van jouw klanten

Als jouw bedrijf een responsive website heeft geeft dat aan dat je als bedrijf bereid bent geweest te investeren om jouw website goed bruikbaar te maken. Je laat jouw klanten zien dat je met de tijd meegaat en er alles aan doet om het voor hen zo makkelijk mogelijk te maken. Een responsive website geeft jouw bedrijf een positief imago en merkbeleving.

 

Makkelijk te gebruiken

De mobiele website heeft dezelfde domeinnaam als de ‘gewone’ website, het scherm wordt dus automatisch aangepast aan het apparaat waarmee de website wordt bezocht. Een website die niet in een responsive design gebouwd is kan met veel tekst vrijwel onleesbaar worden op een mobiel apparaat. Als een website niet makkelijk te gebruiken is zullen jouw klanten afhaken. Daarom is een responsive design onmisbaar.

 

Ben je mobielvriendelijk? Erg belangrijk!

Controleer hier hoe Google je website beoordeelt op Mobile Friendly. Dit zegt echter niets over de snelheid, maar geeft op zijn minst aan of je op de goede weg bent. Immers vanaf 21 april 2015 heeft Google het zoekalgoritme aangepast waardoor mobielvriendelijke websites een hogere ranking krijgen dan vergelijkbare websites welke alleen voor het desktop formaat zijn ontwikkeld.

 

Responsive, een must!

Met het toenemend aantal smartphones en tablets is het wat ons betreft geen overweging om voor een responsive website te kiezen, maar een must. Deze techniek is ook uitstekend te combineren met een CMS systeem, zoals WordPress. Wij willen je hier graag vrijblijvend over informeren. Neem hiervoor gerust contact met ons op!

CONTACT ONS

 

 

Enkele voorbeelden van een responsive webdesign gemaakt door Xpoos

www.ruudveltenaar.nlwww.luxdeal.nlwww.aggeris.nlwww.georgianadventure.nlwww.hetgroenetuinhart.nlwww.erschuttingen.nlwww.karincollart.nl